Som 11 årig startede jeg med at synge og spille teater i sang- og teatergruppen på Vesterbros Ungdomsgård og har siden sunget i mange forskellige projekter. Jeg elsker at synge - og er også meget dedikeret til at undervise i sang & stemme. 

Jeg har undervist i sang- og stemmeteknik siden 1997 og er uddannet autoriseret sanger/sangcoach ved stemmeforsker og sangpædagog Cathrine Sadolin, som i 2005 grundlagde Complete Vocal Institute ((CVI) et sanginstitut stilet mod semi-professionelle og professionelle sangere. Her var jeg ansat og underviste i Danmark og på CVI´s kurser i udlandet i 2005-2009 indtil jeg flyttede fra København. 
Udover sangteknik, har jeg specialiseret sig indenfor rytme & improvisation og fysisk træning målrettet sangere.


Tililge har jeg danset afrikansk dans siden jeg var ung. Jeg boede 3 mdr. i Afrika, hvor jeg dansede med de lokale dansegrupper i Sukumaland, Tanzania. Jeg bruger bevægelser fra den afrikanske dans i Groovy Voiceyoga og sangdanse til rytmisk træning og mulige fællessange. 


Desuden er jeg uddannet yogalærer igennem Kreativ Yoga skole og har undervist i yoga siden 2003. Jeg er opvokset med yoga og har praktiseret det i over 30 år for almen ro & styrke både kropsligt, spirituelt & mentalt og herigennem mærket hvordan yoga også har en gavnlig effekt på stemmen. 

I kraft af dette er min yogaundervisning også præget af en ekstra opmærksomhed på øvelser som også har en gavnlig effekt på stemmen, sanger-/ stemmekroppen - og i forlængelse her af, har jeg valgt at kalde mit samlede undervisningstilbud for "Voiceyoga".


I forhold til min egen musik og virke som sangerinde har jeg i mange år prioriteret undervisningen først, da det som mor til to børn, har været det mest praktiske og økonomiske stabile. Men har alligevel nået at lave nogle enkelte ting undervejs. I 2007 udgav jeg mit debut album "Choose", I 2011 udgav jeg EP én "Ord" som bliv efterfuldt med en live Cd med Music for Hearts i 2017. 

Mine børn er nu blevet større så musikken kan igen få mere plads, det er dejligt!


Dags dato arbejder jeg på Bornholms Kulturskole (som jeg har gjort siden 2014) som sanglærer og fagkonsulent for musikafdelingen, sangkonsulent igennem Sangens Hus i Klemensker Børnehus i et tre årig forløb med "Sangglad" samt underviser freelance, skriver sange og har spillejobs i forskellige sammenhænge. 


Tak for jeres interesse. 

 

Historien bag undervisningen

Sang, dans & bevægelse har for mig altid været, på samme måde som yoga, en metode til at finde ind til balance, ro, glæde, og nærvær. Læring og erfaring indenfor disse områder, er mig en stor glæde at give videre.
Jeg er vokset i Vest Jylland som enebarn på landet i et hjem hvor yoga og meditation var en normal del af livet. Fra helt lille, brugte jeg meget af min "alene tid" på at synge og var nysgerrig på hvordan stemmen fungerede.
Fra 11 årig hvor vi var flyttet tilbage til København, havde jeg en tid på Vesterbros Ungdomsgård hvor vi sang, spillede teater, indspillede og turnerede. Efter folkeskolen startede jeg på Dramus, en musik - og teaterskole, hvor vi lavede yoga som en del af vores opvarmning og jeg begyndte herfra at bruge det som et værktøj i mit liv, både for at beholde forbindelse til min kerne i et travlt og udadvendt liv samt holde mig selv sund og stærk, både kropsligt og sangligt. På Dramus stiftede jeg bekendskab med afrikansk dans. Jeg blev meget fascineret af måden at bevæge sig på, samt rytmerne, sangene og koreografierne og begyndte at synge og danse i en afrikansk dansegruppe. Senere specialiserede jeg mig indenfor rytme & improvisation samt fysisk træning målrettet sangere og underviste i dette på Complete Vocal Institute. I slutningen af tyverne, efter at have boet i England nogle år, tog jeg min yoga - og sanglærer (CVT) uddannelse og i 2018 afsluttede jeg en pædagog bachelor med speciale i musiske - og bevægelsesorienterede æstetiske læreprocesser.