Vesterbro sanger.JPG

Efter de første år af mit liv på en gård i Vestjylland, flyttede vi tilbage til København og jeg startede som 11 årig på Vesterbros Ungdomsgård hvor vi sang, spillede teater, indspillede og turnerede. Efter folkeskolen startede jeg på Dramus, en musik - og teaterskole, hvor vi lavede yoga som en del af vores opvarmning og jeg begyndte herfra selv at bruge det som et værktøj i mit liv, både for at beholde forbindelse til min kerne i et travlt og udadvendt liv, samt for sundhed og styrke, både kropsligt, mentalt og sangligt. På Dramus stiftede jeg også bekendskab med afrikansk dans. Jeg blev meget fascineret af måden at bevæge sig på, samt rytmerne, sangene og koreografierne og begyndte at synge og danse i en afrikansk dansegruppe.

 
Yoga - glad_edited.jpg

Min yogalærer uddannelse blev jeg færdig med i 2003 og har undervist i yoga og afspænding siden. Jeg er opvokset med yoga og har praktiseret det i over 30 år for almen ro & styrke både kropsligt, spirituelt & mentalt og herigennem mærket hvordan yoga også har en gavnlig effekt på stemmen. 
I kraft af dette er min yogaundervisning også præget af en ekstra opmærksomhed på øvelser som også har en gavnlig effekt på stemmen, sanger-/ stemmekroppen.

Sangundervisning_edited.jpg

Fra 2002-2005 tog jeg sang-/stemmeuddannelse v. Cathrine Sadolin, stemmeforsker og sangpædagog og har undervist i sang- og stemmeteknik siden. Efter endt uddannelse blev jeg ansat på Complete Vocal Institute ((CVI) et sanginstitut stilet mod semi-professionelle og professionelle sangere. Her underviste jeg i Danmark og på CVI´s kurser i udlandet fra 2005-2009 indtil jeg flyttede til Bornholm med min familie.Udover sang- og stemmeteknik, har jeg fokuseret meget på rytme & improvisation og fysisk træning & afspænding målrettet sangere/stemmen. 

 
IMG_20210309_171717 (1).jpg

I starten af 20´ erne tog jeg på en studietur til i Afrika, hvor jeg dansede med de lokale dansegrupper i Sukumaland i Tanzania. Efterfølgende dansede jeg med afrikanske dansegrupper i København. Jeg bruger stadig sange, rytmiskeøvelser og bevægelser med inspiration derfra, i min undervisning og musiske praksis.
Tillige er jeg uddannet Zumbainstruktør.

Maria_smil_beska%C3%8C%C2%8Aret_edited.j

I forhold til min musik og virke som sangerinde har jeg i mange år prioriteret undervisningen først, da det som mor til to børn, har været det mest praktiske og økonomiske stabile. Nu er jeg dog begyndt at prioritere musikken højere igen, det er dejligt. 

I 2007 udgav jeg mit debut album "Choose", I 2011 udgav jeg EP én "Ord" som bliv efterfuldt med en live Cd med Music for Hearts "Colours" i 2017 samt singlen "Sammen hver for sig" i 2020.  Singlen "Helt væk" er færdig indspillet og blev udsendt i 2021.

Pt. arbejder jeg/vi i Music for Hearts regi på EP med nogle af vores nyligt skrevet danske sange. 

 
Maria profil CV.png

Sideløbende med mit virke som sanger og underviser, har jeg siden september 2020 haft en deltidsstilling i institution på Frederiksberg, hvor jeg udover det pædagogiske har ansvar for musiske- og yogiske aktiviteteter.