top of page
kal-visuals-aK4iPNYipnU-unsplash_edited.jpg

STEMMEN I CENTRUM

Hvad ønsker du at blive bedre til ?

SANG
I en sang/- stemmelektion tager vi udgangspunkt i hvad du vil arbejde med. 

Vi gennemgår stemmens grundlæggende anatomi og du lærer gennem teori og praksis hvordan stemme, krop og vejrtrækning arbejder sammen.

Herfra kan vi fx. arbejde med din klang, lydstyrker, timing, sving, toneomfang, improvisation, udtryk og performance.

Sang- og stemmeteknisk, tager jeg udgangspunkt i Complete Vocal Technique.

TALE

I arbejdet med talestemmen gennemgår vi ligeledes stemmens grundlæggende anatomi i teori og praksis, samt koblingen mellem stemme, krop og vejrtrækning. 

Derfra kan vi eksempelvis arbejde videre med, at blive bedre til at tale højt uden at blive hæs, at artikulere tydligere og variere klang og intensitet afhængig af situationen, at tale i et tempo og toneleje som føles (og lyder)

behageligt, at huske pauser og give plads til vejrtrækningen. 

​​

STEMMEKROPPEN

I opvarmning og træning af stemmekroppen, aktiveres og afspændes de muskler som bruges under sang/-tale. Øvelserne er en blanding af blødgørende, afspændende og groundende bevægelser, som åbner for en dybere og "friere" vejrtrækning, styrkende øvelser for mave & ryg samt stemme- og støtteøvelser, som træner og bevidstgøre samspillet mellem stemme, krop og vejrtrækning.

Mere info om øvelserne

RYTMISK TRÆNING

I den rytmiske træning, trænes grundlæggende rytmiske kompetencer via bevægelse, klap/tramp, stemme og krop. 

Gennem øvelserne har vi bl.a fokus på periodefornemmelse, puls, sving, forskellige taktarter og underdelinger.

IMPROVISATION

I Improvisationsdelen arbejder vi med fri improvisation over beats, med eller uden akkorder, call-response, fraseringer og ornamentationsteknik, hovedsaligt indenfor soul, jazz, R&B, pop og world genren.

FÆLLESSANG

I valget af hvilke sange, som synges i forbindelse med fællessang, tager jeg udgangspunkt i jeres ønsker samt hvad jeg vurderer passer til lejligheden. Ligeledes kan vi arbejde med circlesinging (vokal improvisation), afrikanske sangdanse og/- eller chants, hvis interesse for det. 

STEMMEPLEJE

Øvelser for stemmen med og uden lyd, i form af stræk og afspænding af hals, kæbe og tunge, kamille/timian dampbad med efterfølgende stilhed til trætte stemmebånd, "stemme-støttestarters" som understøtter sundt stemmebrug, mm. 

Undervisningen tilbydes både som solo- og holdundervisning. 

Styrk stemmen: Lessons
Styrk stemmen: Pro Gallery
Support.png
Overview.png
Vocal_tract.png
Styrk stemmen: Lessons
bottom of page