top of page
kal-visuals-aK4iPNYipnU-unsplash_edited.jpg

STEMMEN I CENTRUM

Hvad ønsker du at blive bedre til ?

SANG
I en sang/- stemmelektion tager vi udgangspunkt i hvad du vil arbejde med. 

Vi gennemgår stemmens grundlæggende anatomi og du lærer gennem teori og praksis hvordan stemme, krop og vejrtrækning arbejder sammen.

Herfra kan vi fx. arbejde med din klang, lydstyrker, timing, sving, toneomfang, improvisation, udtryk og performance.

TALE

I arbejdet med talestemmen gennemgår vi ligeledes stemmens grundlæggende anatomi i teori og praksis, samt koblingen mellem stemme, krop og vejrtrækning. 

Derfra kan vi eksempelvis arbejde videre med, at blive bedre til at tale højt uden at blive hæs, at artikulere tydligere og variere klang og intensitet afhængig af situationen, at tale i et tempo og toneleje som føles (og lyder)

behageligt, at huske pauser og give plads til vejrtrækningen. 

STEMMEKROPPEN

I opvarmning af stemmekroppen, aktiveres og afspændes de muskler som bruges under sang/-tale. Øvelserne er en blanding af blødgørende og opvarmende bevægelser som grounder, afspænder og åbner for en dybere og "friere" vejrtrækning samt stemme- og støtteøvelser, som træner og bevidstgøre samspillet mellem stemme, krop og vejrtrækning.

RYTMISK TRÆNING

I den rytmiske træning, trænes grundlæggende rytmiske kompetencer via bevægelse, klap/tramp, stemme og krop. 

Gennem øvelserne har vi bl.a fokus på periodefornemmelse, puls, sving, forskellige taktarter og underdelinger.

IMPROVISATION

I Improvisationsdelen arbejder vi med fri improvisation over beats, med eller uden akkorder, call-response, fraseringer og ornamentationsteknik, hovedsaligt indenfor soul, jazz, R&B, pop og world genren.

FÆLLESSANG

I valget af hvilke sange, som synges i forbindelse med fællessang, tager jeg udgangspunkt i jeres ønsker samt hvad jeg vurderer passer til lejligheden. Ligeledes kan vi arbejde med circlesinging (vokal improvisation), afrikanske sangdanse og/- eller chants, hvis interesse for det. 

STEMMEPLEJE

Øvelser for stemmen med og uden lyd, i form af stræk og afspænding af hals, kæbe og tunge, kamille/timian dampbad med efterfølgende stilhed til trætte stemmebånd, "stemme-støttestarters" som understøtter sundt stemmebrug, mm. 

​​Sang- og stemmeteknisk, tager jeg udgangspunkt i Complete Vocal Technique (CVT).

Undervisningen tilbydes både som solo- og holdundervisning. 

Sang- og stemmetræning: Lessons
Sang- og stemmetræning: Pro Gallery

Udtalelser i forbindelse med undervisningen:

Tusind tak, det er så dejligt at komme til de her lektioner.

Gisle

Tak for en god session, det var jo helt vildt den forskel jeg mærkede fra da vi startede til vi sluttede. 

Joram, JJ Paulo. 

Efter en time kunne jeg mærke en forskel! Tak for din sangundervisning.

Bjørn Vidø

"Jeg har simpelthen fået drivet tilbage". Jeg tror ikke nogen anden sanglærer ville have kunnet få mig til at synge disse toner. Du har fået mig ud af min skal.

Rosalia Ntemi 

Vi havde fornøjelsen af at have besøg af Maria til et arrangement for kommunens ledere. Maria underviste i god brug af krop og stemme i ledelseshvervet, samt involverede de medvirkende i en rytmisk oplevelse med både bevægelse og sang. Desuden rundede Maria dagen af med en fællessang, som skabte samhørighed i salen. To gode indslag, som har affødt positiv feedback.

Rikke Agnete Andersen - Bornholms Regionskommune.

Jeg har været utrolig glad for at gå til sangundervisning hos Maria Sita.

Jeg har både fået de teknikker, samt den selvtillid, jeg har haft brug, og det har været med til at gøre, at jeg nu tør at følge min drøm om en karriere indenfor sang og sangskrivning.

Maria er meget nede på jorden, så man føler sig med det samme tryg og velkommen, og så er hendes måde at undervise på meget nem at relatere til og udføre. 

Julie Harild

Maria ~ tak for den måde du er som sanglærer for Jonas! Foruden at du kan dit kram som sanglærer, formår du at begejstre og smitte Jonas med din sangglæde. For os betyder det også meget, at du samtidig med din faglighed, også kommer ham i møde i forhold til de særlige behov han har. Både når det gælder hans fysiske udfordringer med kørestolen, men også ved at du socialt og kognitivt gør ham tryg og frimodig. Så, Maria, et stort, varmt TAK, for den måde du tryller sangen frem hos vores dreng!

Oddrun, Rønne

Jeg  har lært rigtig meget af Maria i den tid jeg har gået hos hende. Hun har været støttende og ekstremt tålmodig og jeg har virkelig rykket mig på den tid hun har undervist mig. Jeg har lært meget om vejrtrækning, støtte og hvordan jeg kommer igennem svære passager i sange. Maria er en utrolig sød person og en rigtig god lærer.

Emilie Krusell Højegaard

Dette var første gang, jeg skulle modtage sangundervisning.

Maria var rigtig åben og afslappet, hvilket fik mig til at slappe af og derved kunne fokusere på undervisningen. Lige meget om jeg var forberedt eller ej, blev der altid taget imod en med et smil og åbne arme. Man kunne møde til undervisning træt og sur efter en lang dag, men med sangen og Marias positive sind, gik jeg derfra både gladere og med mere energi.

En kombination af glæde for musikken & et varmt åbent sind – gør simpelthen den bedste sanglærer.

Thomas Ipsen

Sang- og stemmetræning: Text
bottom of page